Tandheelkunde begint met preventie. Een ruim assortiment is bij ons in de praktijk voorhanden om te voorkomen dat er tandproblemen bij je huisdier ontstaan. Met deskundig advies kan u van start gaan voor het onderhouden van het gebit van je huisdier. Hoewel een hond eenvoudiger is om aan tandhygiëne te werken raak je ook bij katten een heel eind met praktische uitleg.

Voor bepaalde tandproblemen zal het nodig zijn dat er chirurgisch ingegrepen wordt. Onder anesthesie wordt het gebit van uw huisdier terug gereinigd. Tanden die los staan of waar de letsels te groot zijn om te behouden worden op een correcte manier getrokken. Het hele gebit wordt na de ingreep terug gepolijst zodat uw huisdier een nieuwe start krijgt. Daarna kan u thuis terug de juiste hulpmiddelen gebruiken zodat de tanden van je huisdier in een gezonde toestand blijven.

detartratieNiet enkel bij honden en katten komen tandproblemen regelmatig voor. Knaagdieren en konijnen zijn ook vaak het slachtoffer van tandproblemen. Bij hen zijn het vaak de tandpunten of olifantentanden die ervoor zorgen dat ze niet langer willen eten. Deze spoedsituatie moet zo snel mogelijk gecorrigeerd worden om te vermijden dat het konijn of het knaagdier sterft.