Wanneer je huisdier ziek is moet er eerst een correcte diagnose gesteld worden. Dit kan door goed te luisteren naar de eigenaar en een uitgebreid algemeen onderzoek. Door voldoende tijd te spenderen aan uw huisdier wordt er gewerkt naar een juiste diagnose.

Het is ook mogelijk dat bijkomend onderzoek nodig is. Dit kan labo-onderzoek of medische beeldvorming zijn. De microscoop in de consultatieruimte wordt regelmatig gebruikt. Bij veel huidproblemen is het mogelijk om op die manier een diagnose te stellen en een juiste behandeling op te starten. Bij een oorontsteking zal altijd een uitstrijkje bekeken worden onder de microscoop.

Video: oormijt op microscopiebeeld. Gevonden bij een pup die jeuk had aan 1 oor.

Voor een bloedonderzoek wordt er samengewerkt met een extern labo dat twee keer per dag stalen komt ophalen. Vaak hebben we zo de resultaten de dag zelf nog, zodat geen kostbare tijd verloren wordt.

Het maken van een röntgen-foto (Rx-foto) om naar inwendige structuren of botten te kijken kan op de praktijk gebeuren. Het radiografietoestel is digitaal, waardoor er snel een mooi gedetailleerd beeld verkregen wordt en we verder kunnen met de behandeling.

Na het maken van een diagnose wordt een behandeling steeds besproken met de eigenaar. Er wordt op deze manier gezocht naar de juiste behandeling voor zowel baas als dier. Indien het noodzakelijk is dat je huisdier op de praktijk blijft, kan hij terug aansterken in onze hospitalisatie.