Chip en registratie bij honden

Bel ons! 015/762.764

DChip en registratie hond - dierenarts Steven De Smedt Heist op den Berge identificatie van honden is verplicht in België sinds 1998. Momenteel wordt uitsluitend met identificatiechips gewerkt die links in de hals onderhuids aangebracht worden. Bij honden die geboren werden voor juli 2011 is een (duidelijk leesbare) tatoeage ook een geldige identificatiewijze.

De chipnummer is gekoppeld aan een Europees paspoort. Als je een hond koopt moet je dus ook het paspoort van de hond ontvangen.

In België worden honden geregistreerd in een databank van DogID. Op deze manier kan een hond die gevonden wordt terug bij zijn eigenaar gebracht worden. De chip van de hond wordt uitgelezen en kan opgezocht worden via DogID.

Het is belangrijk dat de informatie die op de chip staat correct en up-to-date is. Heb je een nieuwe hond gekocht, dan moeten de gegevens op de chip aangepast worden naar uw gegevens. Meestal kan de fokker dit voor je in orde maken, maar het wordt best nog eens gecontroleerd bij de dierenarts. Heb je een hond in het buitenland gekocht, dan moet die opnieuw geregistreerd worden in België via DogID. Ook dit gebeurt door de dierenarts. Gebeurt dit niet, dan wordt er geen eigenaar teruggevonden wanneer de chipnummer door de database gehaald wordt.